Zrací sáčky – 30 × 60 cm
Nejlevnější nabídky (1)
Popis produktu
Parametry produktu
Produkt nemá žádné parametry.
Recenze
, zakoupeno v MASO-PROFIT
- Zatim cekam na vysledek
- Je to hladka folie, levna vakuovacka z lidlu dostala dost zabrat. I kdyz jsem pouzil papirky. Budu muset investovat do lepsiho modelu.
, zakoupeno v MASO-PROFIT
Super cena
, zakoupeno v MASO-PROFIT
- Používám je k jinému účelu a plně se osvědčily. Předsouším v nich v lednici na 80% hmotnosti nasolené vepřové. Trvá to cca 2 měsíce. Po té dávám maso sušit ven. Bez ochrany zracím sáčkem by mi maso napadla mikroflóra mojí lednice (vyzkoušeno).
Tak trochu cena. Trochu z toho důvodu, že Masoprofit je má oproti ostatním dodavatelům levnější a také proto, že při domácí výrobě je cena akceptovatelná (jinak by člověk musel držet a desinfikovat jednoúčelovou lednici).
Parametry produktu
Produkt nemá žádné parametry.
Popis produktu
SÁČKY NA STAŘENÍ MASA Speciální sáčky pro suché zrání masa ve vaší lednici. Metoda suchého zrání je proces, který maso zjemňuje a dodává mu lahodnou a vytříbenou chuť. Takto zpracovaná surovina pak lépe váže vodu, rychleji se vaří a zachovává si šťavnatost. Naproti tomu steaky, které prošly mokrým zráním, mohou získat nakyslou nebo železitou chuť. U suchého zraní se to díky působení kyslíku stát nemůže. Ve slepých testech chuti vždy vítězí kvalitní maso, které prošlo suchým zráním. Suché zrání dokáže zmenšit objem masa až o 20 %. Zrací sáčky vám umožní pohodlně balit maso a nechat ho zrát tak dlouho, jak bude potřeba. Zabalené maso je ideální ponechat v lednici 2-3 týdny nebo déle, a to při teplotě 3 °C. Na konci tohoto procesu se dočkáte perfektní máslové či ořechové chuti. Pokud nemáte komorovou baličku, je třeba k uvolnění vzduchu použít papírky. U komorových vakuových baliček nejsou papírky potřeba. Jaký je rozdíl oproti normálnímu vakuovému sáčku? Díky materiálovým vlastnostem se vlhkost dostane snadno pryč, přičemž nedochází ke kontaktu se vzduchem, bakteriemi a pachy. Zrací sáčky prodáváme od jednoho kusu. Cena je uvedena za jeden kus. Jak postupovat: 1. Pro suché zrání vyberte velký kus masa, který se hodí pro rychlé metody vaření. Vhodné jsou zejména steaky jako rib-eye, t-bone nebo vysoký roštěnec. 2. Zabalte maso do membránového zracího sáčku, který vytváří dokonalé prostředí pro uskladnění v lednici po dobu 15-30 dní. 3. Z masa se odpaří vlhkost, čímž se koncentruje a zesiluje jeho chuť. Přírodní enzymy rozkládají pojivovou tkáň, čímž maso zjemňují a spoluvytváří jeho chuťové vlastnosti. 4. Změnu chuti způsobuje celá řada procesů včetně enzymatického a bakteriálního působení. Maso, které prošlo suchým zráním, by mělo mít intenzivní chuť a téměř sýrové aroma. 5. Po skončení procesu suchého zrání seřízněte suchý okraj až na šťavnaté vyzrálé maso. Máme hotovo. 6. Teď je čas naše maso buď připravit k jídlu, nebo uložit do mrazáku. Dobrou chuť!
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
, zakoupeno v MASO-PROFIT
- Zatim cekam na vysledek
- Je to hladka folie, levna vakuovacka z lidlu dostala dost zabrat. I kdyz jsem pouzil papirky. Budu muset investovat do lepsiho modelu.
, zakoupeno v MASO-PROFIT
Super cena
, zakoupeno v MASO-PROFIT
- Používám je k jinému účelu a plně se osvědčily. Předsouším v nich v lednici na 80% hmotnosti nasolené vepřové. Trvá to cca 2 měsíce. Po té dávám maso sušit ven. Bez ochrany zracím sáčkem by mi maso napadla mikroflóra mojí lednice (vyzkoušeno).
Tak trochu cena. Trochu z toho důvodu, že Masoprofit je má oproti ostatním dodavatelům levnější a také proto, že při domácí výrobě je cena akceptovatelná (jinak by člověk musel držet a desinfikovat jednoúčelovou lednici).